درمان بواسیر با زالو

درمان بواسیر با زالو روشی منسوخ با خطراتی باورنکردنی!

شاید درباره‌ی درمان بواسیر با زالو شنیده باشید. وقتی کسی برای اولین بار این اصطلاح را می‌شنود، احساس ناخوشایندی پیدا می‌کند، می‌ترسد و با تعجب از خود می‌پرسد: چنین چیزی ممکن است؟ باید در پاسخ بگوییم: بله، قرن‌هاست از این روش برای درمان بواسیر استفاده می‌شود. در طب سنتی با گذاشتن زالو بر ناحیه متورم و با مکیده شدن خون عروق متورم توسط زالو، هموروئید برای مدت کوتاهی رفع می‌شود. قطعاً با پیشرفت علم و شکل گرفتن روش‌های جدید، همچون شیاف‌ها، پمادها، لیزر و جراحی، بهره جستن از چنین درمان‌هایی، عاقلانه نیست، زیرا ممکن است باعث ایجاد زخم و عفونت در ناحیه زخم و در موارد نادر لغزیدن و فرو رفتن زالو به درون حفره مقعد شود. توصیه می‌کنیم برای درمان آسان و بدون مخاطرات بعدی، همین حالا با پزشک بواسیر تماس بگیرید و مشکل را به شیوه‌ای علمی و اساسی رفع کنید.

تماس با دکتر
برای درمان انواع بواسیر اقدام نمایید
اکنون با متخصص شقاق تماس بگیرید

بواسیر چیست؟

بواسیر یا hemorrhoid هموروئید به تورم و التهاب عروق خونی ناحیه مقعد گفته می‌شود. این عارضه می‌تواند به صورت داخلی یا خارجی تظاهر پیدا کند. هموروئید با علائمی همچون خونریزی، خارش و سوزش، ناراحتی و درد، پدید آمدن توده‌ و تورم، درد در هنگام قضای حاجت همراه است.

این عارضه به راحتی قابل پیشگیری و درمان است؛ اما باید به این نکته توجه داشت که به محض مشاهده علائم به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بیماری در مراحل اولیه درمان شود، در غیر این صورت، با حاد شدن عارضه ممکن است، درمان سخت و نیاز به استفاده از روش‌هایی همچون جراحی باشد.

بواسیر انواع گوناگونی دارد؛ مانند بواسیر پنهان، پیشرفته، طولانی مدت، غیر خونی و خونی؛ اما در بیشتر موارد این بیماری به دلیل کشیده شدن یا تورم سیاهرگ‌های اطراف مقعد بر اثر افزایش فشار در قسمت تحتانی راست روده ایجاد می‌شود. این اتفاق می‌تواند بر اثر زور زدن هنگام اجابت مزاج یا نشستن به مدت طولانی در سرویس بهداشتی یا عوارض ناشی از یبوست مزمن و حتی سابقة خانوادگی ایجاد شود.

معرفی زالو درمانی

زالو درمانی یا Hirudotherapy یک روش درمان سنتی با استفاده از زالو است، که از دوران باستان به عنوان یک روش درمانی مطرح بوده است. در این روش زالوها روی بدن انسان قرار می‌گیرند و خون را می‌مکند و در همین حین ماده‌ای به نام هیرودین که در بزاق آن‌ها وجود دارد، به بدن انسان منتقل می‌کنند. ادعا شده که این ماده اثری ضد ‌التهاب، ضد انعقاد خون و ضد ‌درد دارد و در درمان بسیاری از بیماری‌ها از جمله التهاب لثه و دندان، بیماری‌های قلبی و عروقی، درمان سرطان و … استفاده می‌شود.

با وجود سابقه طولانی‌مدت زالو درمانی، شواهد علمی قوی برای اثبات اثربخشی آن در درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها وجود ندارد. مطالعات علمی متعددی در مورد این شیوه درمان، انجام شده که نتایج متناقضی را ارائه داده‌اند. برخی مطالعات کوچک، ادعا می‌کنند که اثرات مثبت زالو درمانی در شرایط خاص مانند درمان زخم‌های دیابتی مشاهده شده است، اما این مطالعات اغلب دارای محدودیت‌هایی هستند و نمی‌توانند به عنوان شواهد قطعی برای اثبات اثربخشی این روش در نظر گرفته شوند.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) زالو درمانی را به عنوان یک درمان استاندارد برای هیچگونه از بیماری تشخیص نداده‌اند. بسیاری از پزشکان و محققان معتقدند که اثرات درمانی زالو درمانی بیشتر به دلیل مکانیسم‌های روانی و پلاسبو (اثرات درمانی ناشی از باور بیمار به درمان) است تا اثرات بیولوژیکی هیرودین.

اطلاعاتی درباره درمان بواسیر با زالو

همان‌طور که بیان شد، ادعا شده که ترشحات موجود در بزاق زالو شامل ماده‌ای به نام هیرودین است که اثرات ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد عفونی دارد. این ماده به کاهش التهاب، درد و خونریزی مرتبط با بواسیر کمک می‌کند. زالو با جذب خون از ناحیه مورد بحث، به بهبود جریان خون و افزایش ترمیم بافت‌های متورم نیز کمک می‌کنند.

همچنین ادعا شده که، زالودرمانی می‌تواند به کاهش ریسک عفونت‌های مرتبط با بواسیر کمک کند؛ زیرا ترشحات زالوها می‌تواند باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مضر را از ناحیه درمانی حذف کند.

نگاهی به عوارض زالو درمانی بواسیر

همان‌طور که در بخش‌های قبل بیان شد زالو درمانی یکی از روش‌های کهن درمان شایع‌ترین بیماری دستگاه گوارش یعنی هموروئید است؛ در این بخش مقاله می‌خواهیم در رابطه با عوارض زالو درمانی بواسیر صحبت کنیم، و تک تک این موارد را با توضیح مفصل برای شما برشماریم.

  • عفونت: زالودرمانی معمولاً در اتاق‌های بهداشتی و استریل انجام نمی‌شود؛ بنابراین اگر زالوها آلوده باشند یا هنگام زالودرمانی شرایط بهداشتی رعایت نشود خطر عفونت و آبسه مقعدی وجود دارد که در این حالت وضعیت بیمار پیچیده‌تر و بحرانی‌تر از قبل می‌شود. زالوها حامل باکتری‌های مختلفی مانند استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا هستند که می‌توانند باعث عفونت در محل گزش شوند. باکتری استافیلوکوکوس اورئوس می‌تواند باعث عفونت‌های پوستی، خون و استخوان شود. اشریشیا کلی، معمولاً در روده‌ها یافت می‌شود و می‌تواند باعث عفونت‌های ادراری و گوارشی شود. سودوموناس آئروژینوزا، اغلب در محیط‌های مرطوب یافت می‌شود و می‌تواند باعث عفونت‌های پوستی و ریوی شود.
  • خونریزی: ایا بواسیر خطرناک است ؟ یکی از عوارض جانبی بالقوه و جدی زالو درمانی، خونریزی بیش از حد است. بزاق زالو حاوی موادی است که از لخته شدن خون جلوگیری می‌کند تا زالو بتواند به راحتی خون را بمکد. این خاصیت ضد انعقادی، در حالی که برای زالو مفید است، می‌تواند در برخی افراد، به‌ویژه کسانی که اختلالات خونریزی دارند، مشکل‌ساز شود. یکی از گروه‌های حساس، بیماران مبتلا به دیابت هستند که بیشتر در معرض خطر خونریزی‌های طولانی مدت پس از زالو درمانی قرار دارند. به دلیل کنترل ناقص قند خون در این بیماران، رگ‌های خونی آنها اغلب آسیب دیده و مستعد خونریزی است. ترکیب این وضعیت با اثرات ضد انعقادی بزاق زالو می‌تواند منجر به خونریزی‌های شدید و طولانی مدت شود که نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارد.
  • آلرژی: ازجمله مهمترین عوارض جانبی استفاده از این روش درمان، واکنش‌ آلرژیک به بزاق زالو است. بزاق زالو حاوی ترکیبات مختلفی از جمله هیرودین، هیالورونیداز و سایر آنزیم‌ها است که می‌توانند سیستم ایمنی برخی افراد را تحریک کرده و منجر به واکنش‌ شوند. این واکنش‌ها از خارش و قرمزی خفیف تا تورم شدید، کهیر، مشکلات تنفسی و در موارد نادر، شوک آنافیلاکسی متغیر هستند. مطالعات متعدد نشان داده‌اند که واکنش‌های آلرژیک به زالو درمانی، به ویژه در افرادی که سابقه آلرژی به سایر حشرات یا مواد را دارند، شایع‌تر است. یک مطالعه که در سال 2018 در مجله Clinical Microbiology Reviews منتشر شد، به طور جامع عوارض جانبی زالو درمانی را بررسی کرده و بر اهمیت تشخیص زودهنگام و مدیریت واکنش‌های آلرژیک تأکید کرده است.گونه‌های زالو، ترکیبات بزاق متفاوتی دارند و ممکن است، شدت واکنش‌های آلرژیک متفاوتی را ایجاد کنند. همچنین تعداد زالوهای استفاده شده و مدت زمان اتصال آن‌ها به پوست، بر میزان تزریق مواد فعال بزاق و در نتیجه شدت واکنش‌های آلرژیک تأثیرگذار است.
  • فرو رفتن زالو به داخل حفره مقعدی: یکی از نگرانی‌های جدی در رابطه با زالو درمانی برای درمان هموروئید، خطر فرو رفتن زالو به داخل حفره مقعدی است. این اتفاق نه تنها ترسناک و دردناک است، بلکه می‌تواند عوارضی جدی مانند عفونت، خونریزی شدید و انسداد روده را به دنبال داشته باشد. اگرچه این عارضه به ندرت رخ می‌دهد، اما گزارش‌هایی در برخی منابع پزشکی و رسانه‌ها از این اتفاق افتادن آن وجود دارد. برخی فاکتورها، احتمال فرولغزیدن زالو به درون روده را افزایش می‌دهند، از این جمله می‌توان به این موارد اشاره کرد: برخی گونه‌های زالو تمایل بیشتری به حرکت در فضاهای تنگ دارند. زالوهای بزرگ‌تر احتمال بیشتری برای فرو رفتن در حفره مقعدی دارند. نحوه قرار دادن زالو و ثابت نگه داشتن آن بر روی پوست می‌تواند بر خطر فرو رفتن زالو در بدن تأثیرگذار باشد. همچنین فرم و اندازه حفره مقعدی در افراد مختلف متفاوت است و می‌تواند خطر فرو رفتن زالو را افزایش دهد.
  • عدم اثبات علمی و از دست دادن زمان: همانطور که تا اینجا گفته شد، بنابر تحقیقات علمی، مزایای درمانی اثبات شده‌ای برای این شیوه درمان بواسیر وجود ندارد. از طرف دیگر مضررات اثبات شده این شیوه درمانی بیش از مزایای آن بوده، پس عقل سلیم حکم می‌کند تا از یک شیوه درمانی معتبر بهره جویید و زیر نظر یک پزشک کارآزموده درمان را آغاز کنید. از دست دادن زمان و سرگرم شدن با روش‌های غیرعلمی تنها باعث می‌شود زمان طلایی درمان بیماری را از دست بدهید و کار درمان‌گر را سخت و ریسک درمان خود را افزایش دهید.

بیشتر بدانید : تاثیر سیگار بر بواسیر

چه کسانی مجاز به استفاده از روش زالو درمانی نیستند؟

از جمله کسانی که نمی‌توانند از این شیوه استفاده کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افراد مبتلا به اختلالات خونریزی: کسانی که بدن‌شان به سرعت کبود می‌شود یا خونریزی‌ شدید ناشی از بریدگی‌های کوچک را تجربه می‌کنند و همچنین خانم‌هایی که خونریزی شدید قاعدگی دارند، نباید زالودرمانی کنند.
  • زنان باردار: ترشحات غدد بزاقی زالو، ممکن است بر روند رشد نوزاد در دوران حاملگی مؤثر باشد و در موارد شدید باعث سقط جنین شود.
  • افرادی که به بزاق زالو حساسیت دارند: برخی نسبت به آنزیم‌های زالو واکنش‌های آلرژیک دارند و عوارضی از قبیل تب خفیف و حس گُرگرفتگی در آنها ایجاد می‌شود.
  • افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند: این افراد به دلیل ضعف سیستم ایمنی در برابر باکتری‌های موجود در بزاق زالو از آسیب‌پذیری بیشتری برخوردار هستند.

با مراحل درمان بواسیر با زالو آشنا شوید

در این بخش به طریقه زالو انداختن روی بواسیر می‌پردازیم:

آمادهسازی:

  • پزشک وضعیت عمومی بیمار را بررسی می‌کند تا از مناسب بودن درمان اطمینان حاصل کند.
  • زالوی سالم و استریل‌شده را از مراکز معتبر تهیه می‌کند.
  • محل مورد نظر را با الکل ضد عفونی می‌کند تا از بروز عفونت پیشگیری شود.
  • دست‌ها را با آب و صابون می‌شوید.

قرار دادن زالو:

  • پزشک زالوها را به طور مستقیم بر روی ناحیه بواسیر قرار می‌دهد.
  • زالوها به طور طبیعی محل را نیش می‌زنند و شروع به مکیدن خون می‌کنند.
  • هر زالو ۱۵ الی ۴۵ دقیقه خون را می‌مکد.
  • پس از سیر شدن، زالو خود به خود جدا می‌شود.
  • تعداد جلسات درمان به شدت بیماری بستگی دارد و ممکن است چندین جلسه درمان نیاز باشد.

مراقبت بعد از زالو درمانی:

  • پزشک محل نیش زالو را با پد استریل و ضد ‌عفونی‌کننده تمیز می‌کند.
  • از خاراندن یا دست کاری محل نیش پرهیز کنید.
  • در صورت خونریزی جزئی می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • اگر با عوارض جانبی گوناگونی از جمله عفونت، تورم یا تب مواجه شدید به پزشک مراجعه کنید.

 

نکاتی درباره زالو برای بواسیر

درمان بواسیر با زالو درمانی یک روش طب سنتی محسوب می‌شود و می‌تواند در کنار درمان اصلی توسط پزشکان متخصص، مؤثر باشد؛ اما برای انجام آن باید علاوه بر انتخاب یک متخصص مجرب طب سنتی به نکات زیر توجه داشته باشید؛

  • درباره سابقه و تخصص متخصص طب سنتی خود اطلاعات کسب کنید و در مورد زالو درمانی بواسیر نظرات دیگران را جویا شوید.
  • اطمینان حاصل کنید که متخصص طب سنتی از زالوهای طبی با کیفیت بالا و بهداشتی استفاده می‌کند.
  • قبل از زالو درمانی حتماً در مورد عوارض جانبی احتمالی و معایب و مزایای آن اطلاعاتی کسب کنید یا با متخصص خود صحبت کنید.
  • نکتة مهم پایانی اینکه قبل از انجام زالو درمانی حتماً با یک پزشک متخصص در این رابطه مشورت کنید تا از مناسب بودن این روش درمانی برای درمان بواسیرتان اطمینان حاصل کنید.

مهم است بدانید : ایا بواسیر باعث نفخ شکم میشود

راهکارهایی برای پیشگیری از بروز بواسیر

در این بخش از مقاله تلاش داریم تا شما را با راهکارهایی برای مقابله با بروز بواسیر آشنا کنیم؛ چون همیشه پیشگیری بهتر از درمان است؛

  • برای پیشگیری از بروز بواسیر، از فشار آوردن به روده‌ها پرهیز کنید.
  • در روز هشت لیوان آب بنوشید؛ با توجه به نظر بسیاری از پزشکان نوشیدن آب کافی از سفت شدن مدفوع پیشگیری می‌کند.
  • به محض احساس دفع از سرویس بهداشتی استفاده کنید.
  • به طور مرتب ورزش کنید یا پیاده‌روی داشته باشید تا دچار یبوست نشوید.
  • به مدت طولانی ننشینید؛ به ویژه از نشستن روی سطوح سختی همچون بتن یا کاشی پرهیز کنید.
  • مصرف غذاهایی که مقدار قابل توجهی فیبر دارند مانند گندم کامل، برنج قهوه‌ای، گلابی، هویج و … را در اولویت خود قرار دهید زیر خطر ابتلا به بواسیر را کاهش می‌دهند؛ فیبر موجود در غذاها حجم روده را افزایش می‌دهد و به نرمی مدفوع و عبور آسان‌تر آن از روده کمک می‌کند.

سؤالات متداول

آیا زالو درمانی برای هموروئید مؤثر است؟

خیر، دلیلی بر اثبات و رد این موضوع وجود ندارد و توصیه می‌شود از روش‌های پزشکی مدرن استفاده کنید.

آیا زالو درمانی برای بواسیر خارجی دردناک است؟

اکثر افرادی که زالو درمانی انجام می‌دهند از درد خود در طول فرایند شکایتی ندارند. زالوها موادی را آزاد می‌کنند که ممکن است در تسکین درد و کاهش التهاب مؤثر باشند.

آیا برای درمان بواسیر زالو درمانی ایمن است؟

برای درمان بواسیر زالو درمانی ایمن نیست؛ در برخی موارد ممکن است عوارض جانبی ناشی از استفاده از زالوها مانند خونریزی یا عفونت، رخ دهد.

تماس با دکتر
برای درمان انواع بواسیر اقدام نمایید
اکنون با متخصص شقاق تماس بگیرید

سخن پایانی

در نهایت باید بگوییم، با توجه به آنچه در این مقاله بیان شد درمان بواسیر با زالو یک روش معتبر و اثبات شده علمی نیست و علاوه بر مزایای کوتاه مدت و لحظه‌ای می‌تواند سبب بروز عوارض خطرناکی همچون عفونت، واکنش آلرژیک، زخم و … شود؛ توصیه می‌کنیم؛ اگر شما یا عزیزان‌تان با علائم بواسیر مواجه هستید به کلینیک معتبر دکتر کولو مراجعه کنید تا تحت نظارت پزشکان متبحر و با تجربه از روش‌های مدرن و ایمن درمان بواسیر بهره‌مند شوید تا در سریع‌ترین زمان ممکن و به بهترین شکل بهبودی حاصل شود. سلامتی شما ارزشمند است و ما آماده ارائه بهترین خدمات به شما هستیم. در پایان توصیه می‌کنیم فیلم زالو درمانی برای بواسیر که در اینستاگرام دکتر کولو آپلود شده است تماشا کنید تا با این روش درمانی بیشتر آشنا شوید.