12 علل بیرون زدگی بواسیر + بهترین راهکارهای فوری ‌درمان

در صورت عدم درمان بواسیر احتمال بیرون‌زدگی آن وجود دارد. علائم بواسیر، شامل عفونت، درد شدید، التهاب، خونریزی و … در صورت بیرون زدگی بواسیر تشدید می‌شوند و فرد را در معرض خطراتی همچون سرایت عفونت به اندام‌های حیاتی، سرایت عفونت به خون، آبسه مقعدی، شقاق مقعدی و در نهایت مرگ قرار می‌دهند. بیرون زدگی هموروئید علامتی از عدم درمان هموروئید، پیشرفت بیماری و دشوارتر شدن درمان‌ آن است. بواسیری که با داروهای تجویزی و روش‌های غیرتهاجمی قابل رفع است، با عدم درمان پیشرفت می‌کند؛ تا جایی که تنها راه چاره در درمان آن جراحی و روش‌های تهاجمی است. ما در این مقاله در کنار معرفی بهترین مرکز لیزر بواسیر، شما را با دلایل بیرون زدن بواسیر و راه‌های درمانی آن آشنا می‌کنیم تا بتوانید با کمترین درد و عوارض بهترین راه درمان بواسیر و بیرون‌ز

تماس با دکتر
برای درمان بواسیر
می توانید برای مشاوره با پزشکان ما در ارتباط باشید
دگی آن را انتخاب کنید.

علت بیرون زدن بواسیر چیست؟

اگر افرادی که به بواسیر مبتلا هستند به بیرون‌زدگی آن دچار شوند، به این معنا است که در زمان مناسب برای درمان اقدام نکردند یا از مراقبت‌های ضروری در زمان بهبودی غافل مانده‌اند. به‌طور کلی بیرون ‌‌زدگی بواسیر به‌دلیل فشارهای مکرر و طولانی‌مدت در مقعد اتفاق می‌افتد و زنگ خطری است که درد، التهاب و خونریزی بواسیر را چندین برابر افزایش می‌دهد. در ادامه از شایع‌ترین و متداول‌ترین دلایل بیرون زدن هموروئید را توضیح می‌دهیم.

کهولت سن؛ از شایع‌ترین دلایل بیرون زدگی بواسیر

با افزایش سن عضلات بدن دچار تغییراتی می‌شوند و استحکام و توانایی سابق خود را از دست می‌دهند. عضلات و بافت‌های مقعد نیز با افزایش سن تضعیف و آسیب‌پذیر می‌شوند. علاوه بر این، دیواره رگ‌ها استحکام خود را از دست می‌دهند. این موارد می‌تواند به‌طور مستقیم منجر به بیرون آمدن بواسیر شوند.

بیرون زدگی هموروئید ناشی از رابطه مقعدی

به‌طور کلی در زمان ابتلا به بواسیر باید اقداماتی را انجام داد که کمترین فشار به ناحیه مقعد وارد شود. با کوچک‌ترین فشار و انقباض به ناحیه مقعد، احتمال این وجود دارد که افرادی که به بواسیر مبتلا هستند، با بیرون زدن آن به تشدید علائم و درد تحمل‌ناپذیر دچار شود. حتی گفته می‌شود که سرفه‌های مزمن نیثز می‌توانند به مقعد فشار وادر کنند و موجب به بیرون زدن بواسیر شوند. بنابراین بدیهی است که رابطه جنسی مقعدی می‌تواند این ناحیه را بیشتر تحریک کند و باعث ایجاد هموروئید و بیرون زدن آن شود. این نوع رابطه فشار زیادی به رگ‌های اطراف مقعد وارد می‌کند و احتمال تشکیل بواسیر را بالا می‌برد.

سابقه زایمان و بیرون زدن بواسیر

بواسیر در دوران بارداری از سخت‌ترین و طاقت‌فرساترین وضعیت‌های پزشکی است که افراد را به مراجعه به پزشک و درمان فوری وادار می‌کند. در دوران بارداری زنان فشار زیادی را در سراسر بدن خود احساس می‌کنند و مقعد نیز یکی از ناحیه‌های تحت فشار در این دوران است. بدن در دوران بارداری و پیش از زایمان، تحت تاثیر فشارهایی است که به عضلات تحتانی، لگن و مقعد وارد می‌شوند. در نتیجه این فشارها احتمال آسیب‌دیدگی بافت‌های اطراف مقعد و ایجاد بواسیر وجود دارد که با تداوم آن‌ها احتمال بیرون‌زدگی آن نیز افزایش می‌یابد. همچنین زنانی که سابقه زایمان طبیعی سخت نیز دارند، ممکن است بیشتر از سایر افراد در معرض فشارهای بر وریدهای روده یا مقعد، ضعف بافت‌های اطراف مقعد و در نهایت بیرون زدگی بواسیر قرار داشته باشند.

اسهال و یبوست

اسهال و یبوست، ممکن است مشکلاتی باشند که علائم کاملاً متقاوتی دارند؛ اما هر دو به یک اندازه می‌توانند مقعد را تحت فشار زیادی قرار دهند و خطر ایجاد بواسیر و بیرون‌زدگی آن را افزایش دهند. یبوست در حقیقت یکی از شایع‌ترین علل ابتلا به بواسیر است و از همین فشار وارده بر مقعد نیز می‌تواند خطر بیرون‌زدگی آن را تا حد زیادی افزایش دهد. زمانی که فرد به یبوست مبتلا می‌شود، مدفوع در روده تجمع می‌یابد و به‌تدریج سفت‌ و سفت‌تر می‌شود. این امر موجب می‌شود که افراد برای اجابت مزاج مجبور باشند فشاری اضافی و زیاد به مقعد وارد کنند. این فشار می‌تواند موجب متورم شدن و برآمدگی رگ‌های خونی مقعد شود و خطر بیرون‌زدگی هموروئید را در پی داشته باشد.

فردی که به اسهال مزمن دچار شده است نیز ممکن است مدت زیادی در توالت بماند و مکرراً به دفع نیاز داشته باشد. دفع مکرر نیز می‌تواند مقعد را تحت فشار مضاعفی قرار دهد که ایجاد بواسیر و بیرون‌زدگی آن را توجیه می‌کند. دفع طولانی و مکرر به‌همراه شست‌وشوی مدام، می‌تواند موجب به حساسیت و التهاب مقعد شود و استحکام بافت‌های این ناحیه را کاهش دهد. همچنین حرکات مداوم روده نیز می‌تواند به رگ‌های خونی مقعد فشار وارد کند و منجر به ایجاد هموروئید و بیرون زدن آن شود.

چاقی و اضافه وزن؛ از شایع‌ترین دلایل بیرون زدن بواسیر

چاقی و اضافه وزن نیز می‌تواند مقعد را تحت فشار قرار دهد. افرادی که به اضافه وزن و چاقی دچار هستند، در تمام طول روز، خصوصاً هنگام دفع، نسبت به سایر افراد فشار بیشتری را در ناحیه لگن و مقعد احساس می‌کنند. رگ‌های خونی اطراف مقعد در صورت اضافه وزن مجبور هستند که فشار بیشتری را تحمل کنند و زمانی که دیگر استحکام کافی را نداشته باشند، بواسیر و بیرون‌زدگی مقعدی ایجاد می‌شود. همچنین لازم به‌ذکر است که یکی از دلایلی که بارداری نیز می‌تواند باعث افزایش خطر ایجاد بواسیر و بیرون‌زدگجی آن شود، اضافه وزن موقتی است. علاوه بر این، چاقی می‌تواند سرعت حرکات روده را تحت تاثیر قرار دهد و از همین طریق موجب فشار به اندام‌های تحتانی شود.

نشستن طولانی‌مدت

بسیاری از شغل‌ها و حرفه‌های امروزی ایجاب می‌کنند که کارکنان مدت زمان زیادی را بی‌حرکت در حالت نشسته ثابت بمانند. همین امر باعث می‌شود که مقعد تحت فشار قرار بگیرد و فرصت کافی برای تجدید قوا نداشته باشد. به‌طور کلی ثابت ماندن در یک حالت برای مدت طولانی، موجب افزایش فشار به ناحیه لگن و مقعد می‌شود و حتی اگر در محل کار مدت زمان زیادی می‌ایستید نیز در معرض خطر بیرون‌زدگی مقعدی و ایجاد بواسیر قرار دارید. نشستن طولانی‌کدت موجب اختلال در جریان خون می‌شود و بدین ترتیب، خون در ناحیه لگن و مقعد تجمع می‌یابد و باعث واریسی شدن رگ‌ها می‌شود که خطر بواسیر را افزایش می‌دهد.

عدم مصرف فیبر کافی

فیبر موجب تنظیم حرکات روده، جلوگیری از یبوست و تسهیل دفع می‌شود و به همین طریق می‌تواند خطر ابتلا به واسیر را به حداقل برساند. فیبر نوعی کربوهیدرات غیر قابل هضم است که حرکات روده را تنظیم می‌کند و موجب به نرم شدن مدفوع می‌شود. بنابراین زمانی که به بواسیر مبتلا هستید، می‌توانید با مصرف مواد غذایی حاوی فیبر، خطر بیرون زدن آن و تشدید علائم را کاهش دهید و هر چه زودتر به بهبودی کامل برسید.

بیماری سیستیک فیبروزی

سیستیک فیبروزیس اختلالی است که موجب به تولید و ترشح مخاط غلیظ و چسبناک در بدن می‌شود و اغلب ارثی است. این بیماری می‌تواند موجب به ایجاد اختلال جدی در سیستم تنفسی و گوارشی شود و باید به‌طور جدی تحت کنترل پزشکی قرار بگیرد. علاوه بر این، این بیماری می‌تواند به‌طور مستقیم خطر ابتلا به بواسیر شدید را افزایش دهد. افراد مبتلا به سیستیک فیبروزی، به‌دلیل مشکلات گوارشی مانند یبوست و اسهال مزمن، فشار زیادی را در ناحیه مقعد نیز تحمل می‌کنند. این فشار نیز باعث تضعیف عضلات لگن و بافت‌های اطراف مقعد می‌شود و منجر می‌شود که بافت‌های نگه‌دارنده رکتوم، استحکام خود را از دست بدهند و در برابر علائم بواسیر و بیرون‌زدگی مقعدی بی‌دفاع شوند.

جراحی برداشتن رحم

زنان به‌دلایل گوناگونی تصمیم به جراحی برداشتن رحم (هیسترکتومی) می‌گیرند. این عمل به روش‌های مختلف واژینال، شکمی و لاپاراسکوپی انجام می‌شود و در هر صورت تغییرات فیزیکی و هورمونی در بدن ایجاد می‌شود که می‌توانند خطر ابتلا به بواسیر و مشکلات مقعدی را افزایش دهند. این تغییرات موجب به افزایش فشار در ناحیه لگن می‌شود و منجر به ضعیف شدن عضلات کف لگن و بافت‌های اطراف مقعد می‌شود که احتمال افتادگی مقعد و بواسیر را افزایش می‌دهد. در برخی مواقع، افتادگی مقعد و بیرون‌زدگی مقعدی علائم مشابهی با بواسیر دارد. به همین دلیل تشخیص تخصصی پزشک در این موقع ضروری و حیاتی است تا موثرترین و بهترین درمان انتخاب شود.

سیگار کشیدن

نیکوتین موجود در سیگار و انواع دخانیات، موجب به افزایش غلظت خون می‌شود و این امر موجب به تحت فشار بودن رگ‌های خونی مقعد می‌شود. همچنین اگر به بواسیر مبتلا شده باشید، با مصرف دخانیات، گردش خون دچار اختلال می‌شود و فرایند بهبودی و ترمیم دچار اختلال جدی می‌شود. به‌طور کلی سیگار کشیدن به‌دلایل گوناگون می‌تواند خطر التهاب و تشدید علائم بواسیر شود و در نهایت منجر به یبوست شود که می‌تواند بیرون زدگی بواسیر و مشکلات حاد مقعدی را به‌همراه داشته باشد.

علائم بیرون زدگی بواسیر

علائم بیرون زدگی بواسیر به تشدید علائم بواسیر منجر می‌شود و باعث می‌شود که فرد درد و ناراحتی بیشتری را تجربه کند. البته این علائم با توجه به شدت بیماری متفاوت هستند؛ اما اغلب با درد و ناراحتی‌هایی همراه است که در ادامه آن‌ها را توضیح می‌دهیم:

  • برجستگی و توده گوشتی: با متورم شدن عروق خونی مقعد و تجمع خون، بیرون‌زدگی‌ها و توده‌هایی در اطراف مقعد قابل مشاهده هستند که ظاهرگوشتی این زائده‌ها می‌توانند افراد را بسیار نگران کنند
  • خونریزی: خونریزی مقعدی و مدفوع خونی یکی دیگر از شایع‌ترین علائم بواسیر بیرون زده است. بیماران اغلب خون با رنگ روشن را مشاهده می‌کنند که همراه مدفوع یا به‌صورت جداگانه از مقعد خارج می‌شود
  • خارش و سوزش: احساس خارش و سوزش در مقعد در تمام اوقات روز نیز می‌تواند بسیار کلافه‌کننده و طاقت‌فرسا باشد
  • دفع موکوس: افراد مبتلا به هموروئید، ممکن است به همراه مدفوع خود ترشحات لزج و چسبنده‌ای مشاهده کنند. این ترشحات اغلب بی‌رنگ هستند و نشان‌دهنده کم‌کاری روده‌ها و قرار داشتن در معرض ابتلا به یبوست هستند

·       بوی بد و نامطبوع: برخی افراد در صورت ابتلا به بواسیر و بیرون‌زدگی آن، همواره از خود بوی نامطبوع احساس می‌کنند. این بو شبیه به بوی مدفوع نیست و اغلب به‌دلیل ترشحات و عفونت‌های ثانویه ایجاد شده است

  • احساس دفع ناقص: با ابتلا به بواسیر، مدفوع در رکتوم تجمع می‌یابد و با کانال مقعدی تماس پیدا می‌کند. در حالت عادی این کانال باید به‌طور کامل تخلیه شود؛ اما زمانی که فرد به هموروئید دچار است، عضلات و عروق خونی توان کافی برای تخلیه کامل کانال مقعدی را ندارند و فرد بعد از هر دفع احساس می‌کند که در رکتوم مدفوع باقی مانده است و همچنان به اجابت مزاج نیاز دارد
  • بی اختیاری مدفوع: در برخی موارد نادر، افراد در کنار ابتلا به هموروئید و بیرون‌زدگی آن، به بی‌اختیاری مدفوع و از دست دادن کنترل روده دچار می‌شوند

خطرات بیرون آمدن بواسیر

بواسیر خود به‌تنهایی می‌تواند در صورت عدم درمان فوری به دردها و عفونت‌های شدید و مفرط تبدیل شود و تمام بدن را به خود درگیر کند و در نهایت جان انسان را تهدید کند. حالا، در صورتی که بواسیر بیرون بزند، علائم آن تشدید می‌شود و فرد درد بیشتری را تحمل می‌کند. همچنین لازم به‌ذکر است که درمان آن نیز دشوارتر می‌شود و به اقدامات تخصصی‌تر و حساس‌تری نیاز دارد. در ادامه توضیح می‌دهیم که فرد مبتلا به بواسیر بیرون زده در معرض چه خطراتی قرار دارد.

انسداد گوارشی

بیرون زدگی هموروئید با وارد کردن فشار به مقعد و رکتوم می‌تواند یبوست مزمن را به‌همراه داشته باشد. همین امر برای اختلالات بیشتر گوارشی کافی است و می‌تواند موجب به ملتهب و متورم شدن مقعد شود و عملکرد طبیعی روده را مختل کند. همچنین در این صورت عضلات لگن نیز تضعیف می‌شوند و مشکلات حرکتی روده‌ها را در پی خواهد داشت. در موارد شدیدتر، بیرون ‌زدگی بواسیر به پرولاپس رکتوم منجر می‌شود که خارج شدن بخش انتهایی روده یا رکتوم از مقعد را به‌دنبال دارد. تمام این خطرات با درد تحمل‌ناپذیری همراه هستند که درمان تخصصی آن‌ها حیاتی و فوری می‌سازد.

خونریزی شدید

بواسیر در صورت غفلت و عدم درمان فوری، به خونریزی شدید تبدیل می‌‌شود و در برخی مواقع متاسفانه در اتاق جراحی نیز چاره‌ای برای متوقف کردن خونریزی وجود ندارد. برخی از افراد با عدم درمان و درمان خودسرانه به خونریزی توقف‌ناپذیر هموروئید دچار شدند و متاسفانه به‌دلیل از دست دادن خون زیاد جان خود را نیز از دست دادند. خونریزی‌های شدید منجر به شوک کاهش فشار می‌شود و بدین ترتیب مرگ را به یکی از عوارض هموروئید تبدیل می‌کند.

 لخته وریدی و هموروئید ترومبوزه

بیرون زدن بواسیر، که در برخی مواقع به آن هموروئید خارجی نیز گفته می‌شود می‌تواند منجر به تشکیل لخته‌های خونی در اطراف مقعد شود. زمانی که در زمان دفع یا با نشستن طولانی‌مدت، فشار زیادی به مقعد وارد می‌کنید، وریدهای اطراف مقعد متورم می‌شوند و بیرون ‌زدگی بواسیر را به‌همراه دارند. با فشار زیاد، خون در وریدهای متورم تجمع می‌یابد که به این وضعیت هموروئید ترومبوزه گفته می‌شود. هموروئید ترومبوزه با درد بسیار شدیدی همراه است که تحمل کردن آن آسان نیست و فرد مجبور است که هر چه سریع‌تر برای تسکین درد به پزشک مراجعه کند؛ چرا که مصرف مسکن‌های خوراکی و ضدالتهاب موضعی در این مواقع دیگر کارساز نیست و خطر تشدید خونریزی، عفونت و درد در کمین است.

فقر آهن و کم‌خونی مزمن

  با بیرون زدن هموروئید، افراد می‌توانند به‌طور مستقیم و غیرمستقیم در معرض ابتلا به کمبود آهن و خون قرار بگیرند که می‌تواند به مشکلات بسیار جدی‌تر و خطرناک‌تر منجر شود. خونریزی از مقعد، که از نشانه‌های بواسیر درمان‌نشده است، در حین دفع یا به‌طور خودبه‌خود اتفاق می‌افتد و فرد را در معرض از دست دادن مقادیر زیاد خون قرار می‌دهد. علاوه بر این، بواسیر باعث می‌شود که افراد از مصرف مواد غذایی غنی از آهن و سایر مواد مغذی غافل شوند. به همین دلیل است که توصیه می‌شود در روند بهبودی بواسیر داخلی یا خارجی، رژیم غذایی غنی از مواد غذایی طراحی کنید تا بدن‌تان برای مقابله با بیماری تقویت شود.

مراحل بیرون زدن بواسیر: از هموروئید خفیف تا هموروئید پیشرفته

بواسیر را از روزهای ابتدایی ابتلا تا پیشرفته‌ترین نوع، می‌توان در 4 درجه تقسیم‌بندی کرد که با افزایش درجه، علائم و درد آن نیز تشدید می‌شود و بدین ترتیب، درمان آن دشوارتر. در ادامه 4 درجه و 4 مرحله تبدیل بواسیر خفیف تا بواسیر پیشرفته و حد را می‌نویسیم:

  • بواسیر درجه 1: در درجه اول، بواسیر داخلی است و هیچ گونه بیرون‌زدگی در اطراف مقعد مشاهده نمی شود. احتمال دارد که فرد در این مرحله درد زیادی نیز احساس نکند و و فقط ممکن است با کمی خونریزی همراه باشد
  • بواسیر درجه 2: در دومین مرحله، در حین دفع مدفوع و در صورت فشار زیاد به مقعد، بیرون‌زدگی‌هایی در اطراف مقعد به وجود می‌آیند که اغلب خودبه‌خود رفع می‌شوند و بواسیر در حالت داخلی باقی می‌ماند
  • بواسیر درجه 3: تعداد و شدت بیرون‌زدگی‌ها و توده‌های اطراف مقعد افزایش پیدا می‌کند که پزشک می‌تواند آن‌ها را کنترل کند تا به‌تدریج از بین بروند و تنها بواسیر داخلی باقی بماند
  • بواسیر درجه 4: پیشرفته‌ترین نوع بواسیر که با بیرون‌زدگی‌های شدید و توده‌های خارجی عفونی در اطراف مقعد همراه می شود و  تنها با عمل جراحی رفع می‌شوند

درمان بیرون زدگی بواسیر

روش‌های زیاد و گوناگونی برای درمان هموروئید بیرون‌زده، از غیرتهاجمی تا تهاجمی وجود دارد که باید متناسب با شدت و درجه بواسیر استفاده شوند. تنها پزشک می‌تواند بهترین درمان را انتخاب کند و اکیداً توصیه می‌کنیم که خوددرمانی نکنید؛ چرا که با خوددرمانی احتمال تشدید درد و خونریزی وجود دارد و احتمال مرگ در اثر خونریزی و عفونت را افزایش می‌دهد. در ادامه انواع راهکارهای درمانی را توضیح می‌دهیم تا با آن‌ها آشنا شوید و با آگاهی بیشتری برای درمان قطعی به پزشک مراجعه کنید.

  • کمپرس سرد: کمپرس سرد به‌طور مستقیم روی ناحیه آسیب‌دیده، می‌تواند موقتاً به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کند
  • حمام آب گرم (حمام سیتز): نشستن در آب گرم به‌مدت 10 تا 15 دقیقه می‌تواند برای کاهش درد و التهاب بواسیر موثر باشد و از بیرون زدن آن جلوگیری کند
  • رژیم پر فیبر: فیبر می‌تواند مدفوع را نرم کند و موجب به تسهیل دفع شود. با دفع راحت‌تر، بواسیر کمتر دردناک خواهد بود و با خونریزی کمتری همراه است
  • دفع صحیح و بدون فشار: فشار زیاد هنگام دفع، با فشار زیاد به مقعد، یکی از اصلی‌ترین دلایل بیرون زدن بواسیر است. با مصرف ملین‌ها و مواد غذایی حاوی فیبر، می‌توانید تعداد مورد نیاز دفع در روز را کاهش دهید و اجابت مزاج را تسهیل کنید
  • ورزش سبک: عدم تحرک می‌تواند موجب به تضعیف‌تر شدن عضلات لگن و سیستم ایمنی شود. با حرکات ورزشی سبک می‌توانید بدن خود را در مقابله با بیماری تقویت کنید

درمان دارویی

درمان دارویی با داروهای موضعی و خوراکی امکان‌پذیر است. با مراجعه به پزشک، می‌توانید به‌طور اصولی داروهایی را مصرف کنید که به بهبود شما کمک کنند و موجب به کاهش علائم، مانند خونریزی، درد، التهاب و عفونت شوند. در ادامه برخی از این داروهای درمانی برای بواسیر بیرون‌زده را معرفی می‌کنیم:

  • پماد هیدروکورتیزون: این پماد با خاصیت ضدالتهابی غیراستروئیدی برای کاهش التهاب و خارش ناشی از بواسیر موثر است
  • پماد رکتول: برای درمان بواسیر خارجی و بیرون‌زده، پزشکان اغلب پماد رکتول را برای کاهش التهاب و درد تجویز می‌کنند
  • پماد ام جی: این پماد گیاهی است و خاصیت ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدالتهابی دارد و می‌تواند در کاهش علائم هموروئید مفید باشد
  • قرص ناپروکسن: ناپروکسن یک مسکن قوی است که برای تسکین درد بواسیر در روند بهبودی تجویز می‌شود
  • قرص روهمورین: با مصرف قرص روهمورین می‌تومانید به خشک کردن عروق هموروئیدی و متوقف شدن گردش خون در این عروق کمک کنید
  • کپسول Hem Healer: این مکمل برای کاهش سوزش و خونریزی بواسیر بیرون‌زده تجویز می‌شود

 باند لاستیکی

در این روش کم‌تهاجمی برای درمان بواسیر داخلی استفاده می‌شود و زمانی که به بیرون زدگی بواسیر دچار می‌شوید، پزشک دیگر این روش درمانی را توصیه نخواهید کرد. در این روش از یک باند یا کش لاستیکی استریل استفاده می‌شود که دور هموروئید قرار می‌گیرد و منجر می‌شود که جریان خون در عروق هموروئیدی متوقف شود و به‌تدریج هموروئید خشک شود و بعد از 6 تا 10 روز جدا شود.

 اسکلروتراپی

در مراحل ابتدایی ابتلا به بواسیر، با اسکلروتراپی می‌توان از بیرون زدن آن جلوگیری کرد و از شر علائم دردناک این بیماری خلاص شد. در این روش پزشک یک محلول شیمیایی حاوی ترکیبات فنل و روغن زیتون را به داخل عروق متورم تزریق می‌کند و با ایجاد چسبندگی در دیواره‌های عروق، جریان خون را متوقف می‌کند. این عمل نیز کم‌تهاجمی است و بدون بیهوشی و به‌صورت سرپایی انجام می‌شود.

انعقاد مادون قرمز

از مدرن‌ترین تکنیک‌های درمان هموروئید داخلی می‌توان به روش انعقاد مادون قرمز (فوتوکواگولیشن) اشاره کرد. در این روش، با استفاده از مادون قرمز به‌عنوان منبع گرما، می‌توان خون‌رسانی به بافت هموروئیدی را متوقف کرد. این روش نیز ایمن است و معمولاً پس از 10 دقیقه پایان می‌گیرد. نیاز به بستری ندارد و افراد می‌توانند بعد از آن، فعالیت‌‌های روزمره خود را ادامه دهند. این روش بیشتر برای جلوگیری از پیشرفت بواسیر درجه 1 و درجه 2 کاربرد دارد و برای بواسیر درجه 3 و 4 باید به روش دیگری متوسل شد. در حقیقت این روش‌ها، راهکار درمانی مناسبی برای بواسیر بیرون‌زده نیستند و صرفاً برای جلوگیری از بیرون زدن آن کاربرد دارند.

انعقاد الکتریکی

روش انعقاد الکتریکی نیز مخصوصاً برای درمان بواسیر داخلی طراحی شده است. در این روش، به کمک حرارت ناشی از جریان الکتریکی می‌توان بافت آسیب‌دیده را هدف قرار داد و از خونرسانی به ناحیه هموروئیدی جلوگیری کرد. با استفاده از دستگاهی خاص، پزشک به بافت هموروئیدی جریان الکتریکی وارد می‌کند و به‌تدریج باعث کوچک شدن بواسیر داخلی و از بین رفتن آن می‌شود.

جراحی سنتی هموروئید

زمانی که فرد دیگر به بواسیر داخلی مبتلا نیست و بواسیر بیرون می‌زند، پزشکان اغلب جراحی هموروئید را به‌عنوان قطعی‌ترین روش درمانی توصیه می‌کنند. هموروئیدکتومی معمولاً باید با بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی انجام شود و شامل مراحل برش مستقیم بافت هموروئید است. در این روش می‌توان هموروئید را مستقیماً حذف کرد و خونریزی را کنترل کرد. سپس باید برش‌ها بخیه زده شوند تا روند ترمیم خود را دنبال کنند.

عمل استپلر

عمل هموروئید با روش استپلر (هموروئیدوپکسی) تکنیک کم‌تهاجمی درمان بواسیر است که برای درمان هموروئید داخلی درجه 3 و 4 مناسب است. در این روش مستقیماً جریام خون در بافت‌های هموروئیدی قطع می‌شود. پزشک در این روش با استفاده از ابزار مخصوص، عروق خونی هموروئیدی را به سمت بالای مقعد هدایت می‌کند. در بخش‌های بالایی مقعد، عصب‌های کمتری وجود دارد و فرد در حین این عمل درد کمتری را احساس می‌کند. حلقه‌های پلاستیکی در این روش به دور هموروئید بسته می‌شوند تا از خونرسانی به آن جلوگیری شود و به‌تدریج کوچک شود و در نهایت جذب شود.

جراحی هموروئید با لیزر

عمل لیزر برای درمان بواسیر یک روش مدرن و کم‌تهاجمی است که مخصوصاً برای بواسیر بیرون‌زده و پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ابتدا مقعد با بی‌حسی موضعی، بی‌حس می‌شود و سپس پزشک پروب لیزر را به آرامی وارد مقعد می‌کند. با انرژی لیزر جریان خون در بافت هموروئیدی محدود می‌شود و در نهایت منجر به کوچک شدن بواسیر می‌شود. اگر بواسیر بیرون زده باشد، دیگر نیازی به وارد کردن پروب لیزر به داخل مقعد نیست. این عمل نسبت به روش‌های سنتی جراحی هموروئید مزایای زیادی دارد و یکی از آن‌ها عوارض کم بعد از لیزردرمانی است که بیمار درد و خونریزی خفیفی را تجربه می‌کند. همچنین بعد از این عمل، احتمال عود مجدد هموروئید بسیار نادر است.

تماس با دکتر
برای درمان بواسیر
می توانید برای مشاوره با پزشکان ما در ارتباط باشید

سخن پایانی

بیرون زدگی بواسیر، زمانی اتفاق می‌افتد که بواسیر به سطح پیشرفته‌ای رسیده باشد و به‌راحتی با داروهای موضعی و خوراکی قابل درمان نباشد. با عدم درمان هموروئید و رها کردن علائم آن و درمان خودسرانه، علائم پیشرفت می‌کنند و بواسیر داخلی به بواسیر خارجی تبدیل می‌شود و فرد به بیرون زدگی هموروئید مبتلا می‌شود. با بیرون زدن هموروئید، علائمی همچون خونریزی، درد، التهاب و عفونت افزایش پیدا می‌کنند و درمان آن‌ها باید با روش‌های تهاجمی و حساس‌تری صورت بگیرد. علل مختلفی در بیرون زدن بواسیر نقش دارند و از برخی از آن‌ها می‌توان به نشستن طولانی‌مدت، اسهال و یبوست، رژیم غذایی ناسالم، جراحی هیسترکتومی و … اشاره کرد. روش‌های درمانی گوناگونی نیز برای این مشکل وجود دارند که هموروئیدکتومی، عمل استپلر، لزردرمانی، درمان‌های دارویی و … از متداول‌ترین آن‌ها هستند.

ما در کلینیک دکتر کولو، برای خدمت‌رسانی به افرادی که به بواسیر درجه 1 تا 4 مبتلا هستند، به بهترین پزشکان و پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی مجهز هستیم. شما می‌توانید با برقراری تماس با ما و رزرو یک نوبت با پزشک برای درمان قطعی بواسیر و سایر مشکلات مقعدی اقدام کنید.