ایا هموروئید باعث مرگ میشود؟ تمام خطرات + راه‌های نجات‌

بواسیر یکی از بیماری‌های مقعدی است که آزاردهنده‌ترین موضوع درباره آن علائم دردناک آن است. آیا این علائم در صورت پیشرفت می‌توانند کشنده باشند؟ ایا هموروئید باعث مرگ میشود؟ علائم بواسیر نیز مانند بسیاری از بیماری‌ها، در صورت عدم پیگیری تشدید می‌شوند و می‌توانند تهدید‌کننده حیات باشند. اگر بواسیر سریعاً تحت درمان تخصصی قرار نگیرد، احتمال شقاق مقعدی، ترکیدگی بواسیر، ناتوانی در دفع، سرایت عفونت به اندام‌های داخلی، بیماری‌های کلیوی، خونریزی توقف‌ناپذیر و نهایتاً مرگ وجود دارد. بیمارانی که فوراً تحت درمان قرار می‌گیرند، کاملاً شفا پیدا می‌کنند و از شر علائم هموروئید خلاص می‌شوند. شما هم باید در صورت مشاهده علائم سریعاً به مرکز لیزر بواسیر مراجعه کنید تا با روش‌های گوناگون درمان هموروئید، درد این بیماری را متوقف کنید. ما در این مقاله، تمام خطرات ابتلا به بواسیر را همراه با راه‌های مقابله آن‌ها را نوشته‌ایم تا احتمال مرگ بر اثر عوارض این بیماری به حداقل برسد.

تماس با دکتر
برای درمان بواسیر
با مشاوران ما تماس بگیرید

خونریزی مزمن؛ از دلایل مرگ ناشی از هموروئید

برخی از افراد خیال می‌کنند که بواسیر می‌تواند در صورت تشدید علائم به سرطان تبدیل شود و از این طریق باعث مرگ شود؛ اما این تصور اشتباه است! ممکن است که علائم بواسیر مانند خونریزی مقعدی و درد شدید در این ناحیه، با علائم برخی سرطان‌ها، مانند سرطان روده بزرگ تشابه داشته باشند؛ اما هیچ دلیل علمی و منطقی مبنی بر امکان تبدیل بواسیر به سرطان وجود ندارد. البته، این مسئله بدین معنا نیست که بواسیر نمی‌تواند به مرگ منجر شود! متاسفانه موارد بسیاری وجود داشته که به‌دلیل تاخیر در درمان، خوددرمانی و مصرف خودسرانه دارو و درمان غلط افراد غیرمتخصص، ترکیدگی و خونریزی بواسیر به‌ شدتی رسیده که کنترل و درمان آن حتی در اتاق جراحی نیز امکان‌پذیر نبوده و بیمار به‌دلیل از دست دادن مقدار زیادی خون فوت کرده است.

در ادامه می‌نویسیم که چه‌طور می‌توان خونریزی مزمن هموروئید را رفع کرد:

  • درمان دارویی: در گاهی مواقع خونریزی مزمن و مداوم بواسیر، با تجویز داروهای موضعی مانند پماد آنتی‌هموروئید، لیدوکائین، هیدروکورتیزون و … توسط دکتر بواسیر متوقف می‌شود
  • روش‌های غیرجراحی: حمام سیتز و کمپرس سرد از روش‌های غیرجراحی کاهش خونریزی بواسیر هستند. نشستن در آب گرم می‌تواند به تسکین درد و التهاب کمک کند و کمپرس سرد نیز برای کاهش التهاب موثر است
  • لیزردرمانی: لیزردرمانی هموروئید به‌صورت سرپایی انجام می‌شود و یکی از سریع‌ترین درمان‌های بواسیر خونی است
  • جراحی: در موارد خونریزی شدید و توقف‌ناپذیر، راهی به‌جز جراحی وجود ندارد

ایا بواسیر باعث مرگ می‌شود؟ عفونت شدید هموروئید

ایا هموروئید باعث مرگ میشود؟ آیا عفونت هموروئید مرگ‌بار است؟ در برخی موارد هموروئید با عفونت آغاز می‌شود و در برخی موارد عفونت پس از گذشت چند روز از روز ابتلا، در ناحیه مقعد ایجاد می‌شود. زمانی که اقدامی برای رفع عفونت صورت نگیرد، عفونت پیشرفت می‌کند و با توجه به داخلی یا خارجی بودن بواسیر، به اندام‌های دیگر سرایت می‌کند. همچنین، این عفونت‌ها می‌توانند به آبسه و سپسیس منجر شوند و از این طریق سلامت انسان را به‌طوری جدی تهدید کنند. علاوه بر این، در صورت عدم درمان بواسیر و تشدید عفونت، احتمال پریتونیت که یک عفونت خطرناک در دیواره شکم و اندام‌های داخلی است وجود دارد.

لازم به‌ذکر است که عدم درمان بواسیر ملتهب و عفونی، احتمال ابتلا به ویروس HIV که می‌تواند سیستم ایمنی بدن را شدیداً تضعیف کند را به‌مقدار زیادی افزایش می‌دهد. تمام این عفونت‌ها شاید در حالت عادی موجب به مرگ نشوند، اما اگر به‌درستی تشخیص داده نشوند و تحت درمان اشتباه قرار بگیرند، پیشرفت می‌کنند و سیستم ایمنی بدن را تا حد مرگ تضعیف می‌کنند.

فیستول هموروئید و عفونت لگن و در نهایت مرگ!

زمانی که بین مقعد و پوست یا بین مقعد و سایر اندام‌ها کانالی فیرطبیعی و غیرعادی شکل بگیرد، پزشک‌ها وجود فیستول مقعدی را تشخیص می‌دهند. این کانال معمولاً به‌دلیل عفونت‌های مزمن یا آبسه مقعدی تشکیل می‌شود و اگر سریعاً رفع نشود می‌تواند به عفونت سیستمیک و در نهایت به عوارض ناگوار و حتی مرگ منجر شود. زمانی که از عفونت‌های مقعدی حرف به‌میان می‌‌آید همواره باید احتمال سرایت عفونت به سایر ارگان‌ها را در نظر داشته باشید؛ چرا که همین سرایت عفونت در صورت عدم درمان، می‌تواند دلیل اصلی مرگ بیماران مبتلا به هموروئید باشد. در ادامه می‌نویسیم که عفونت و فیستول مقعدی می‌تواند به چه خطرات کشنده‌ای منجر شود.

آبسه مقعدی

 اغلب بیمارانی که به هموروئید مبتلا می‌شوند، می‌توانند با مراجعه به‌موقع بع پزشک و تشخیص سریع، با روش‌های دارویی و کم‌تهاجمی درمان شوند. اما عدم درمان، به‌احتمال فراوان ایجاد آبسه مقعدی را در پی دارد که تخلیه و جراحی را ضروری می‌کند. این آبسه‌ها بسیار دردناک هستند و بیماران اصلاً نمی‌توانند به چیزی جز درمان آن‌ها فکر کنند؛ بنابراین حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا جراحی به بهترین شکل انجام شود و احتمال خونریزی شدید  و مرگ به حداقل برسد.

روش‌های درمان آبسه مقعدی عبارتند از:

  • لیزردرمانی: با لیزر می‌توان آبسه مقعدی را با عوارض کم درمان کرد
  • درمان سنتی: در برخی مواقع، درمان‌های سنتی و استفاده از عسل، زالودرمانی و گیاهان دارویی ضدالتهاب می‌توانند موثر باشند
  • کمپرس گرم: با قرار دادن کمپرس گرم روی ناحیه عفونی برای 15 تا 20 دقیقه می‌توان درد را تا حدی تسکین کرد
  • حمام سیتز: حمام سیتز و نشستن در آب حاوی مواد ضدالتهاب، می‌تواند برای تسکین درد و کاهش التهاب موثر باشد
  • آنتی‌بیوتیک: در بسیاری از موارد، پزشک برای رفع آبسه مقعدی، داروهایی مانند آموکسی‌سیلین و کلیندامایسین تجویز می‌کند
  • تخلیه آبسه: تخلیه آبسه با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود و پزشک باید با ایجاد برش در ناحیه عفونی، چرک را خارج کند تا از تشدید علائم آبسه مقعدی جلوگیری شود

پریتونیت

همان‌طور که گفته شد، عفونت‌های مکرر می‌توانند به سایر اندام‌ها و ارگان‌ها سرایت کنند و تمام بدن را به‌خود درگیر کنند. گسترش عفونت در صورت عدم درمان بواسیر، به‌ حدی می‌رسد که عفونت ناشی از فیستول از داخل راه سر پیدا می‌کند و منجر به التهاب صفاق یا پریتونیت می‌شود. پریتونیت به‌عنوان یکی از وضعیت‌های اورژانسی شناخته می‌شود و به درمان فوری نیاز دارد.

خیال نکنید که عفونتی که به داخل شکم راه پیدا کرده است، همان‌جا می‌ماند و دیگر گسترش نمی‌یابد! همچنین پریتونیت ممکن است باعث تجمع مایعات در حفره شکمی شود و کمبود آب در بدن و اختلالات تعادل الکترولیتی را به‌دنبال داشته باشد. علاوه بر این، این مشکل می‌تواند عملکرد کلیه‌ها را به‌طور جدی مختل کند. عوارض عدم درمان پریتونیت به این‌ها محدود نمی‌شود! اگر عفونت و التهاب پریتونیت درمان نشود، آسیب‌دیدگی بافت‌های کبد، کلیه‌ها، روده‌ها و معده ممکن است. با مختل شدن فعالیت اندام‌های داخلی، احتمال مرگ افزایش پیدا می‌کند.

راه‌های درمانی پریتونیت برای پیشگیری از مرگ عبارتند از:

  • آنتی‌بیوتیک‌درمانی: در درمان پریتونیت، پیش از هر چیز باید به آنتی‌بیوتیک‌های قوی پناه ببریم. همچنین پس از شناسایی عامل عفونت، احتمال دارد پزشک در رژیم دارویی و غذایی تغییر ایجاد کند
  • جراحی: برای جلوگیری از سپسیس و آسیب‌دیدگی بافت‌های داخلی، در صورت نیاز، جراحی و تخلیه آبسه مقعدی ضروری است
  • تخلیه مایع صفاقی: در بیمارانی که تجمع مایع در حفره صفاقی اتفاق افتاده است، تخلیه این مایع می‌تواند در تسکین علائم و کاهش التهاب و عفونت موثر باشد

سپسیس

زمانی که عفونت فیستول هموروئید گسترش پیدا می‌کند، بی‌شک تمام بدن را درگیر خواهد کرد. برخلاف تصور بسیاری از افراد، گسترش عفونت به محض رسیدن به داخل شکم متوقف نمی‌شود و در مرحله آخر به جریان خون می‌رسد که می‌تواند در صورت عدم درمان، مرگ را حتمی کند. در صورت ابتلا به سپسیس بیمار باید فوراً بستری شود و تحت درمان تزریق آنتی‌بیوتیک‌های وریدی قوی قرار بگیرد.

سپسیس باعث می‌شود که پروتئین‌ها و مواد شیمیایی توسط سیستم ایمنی بدن آزاد شوند و عفونتی که در ابتدا فقط در مقعد وجود داشت، به عفونت عمومی تبدیل شود. عوارض آن این‌جا تمام نمی‌شود. این عفونت همه‌گیر، منجر به کاهش شدید جریان خون می‌شود و دیگر به اندام‌های حیاتی مانند مغز، قلب و کلیه‌ها خون کافی نمی‌رسد. در این مورد، شوک سپتیک در پی خواهد بود که افت شدید فشار را نیز به‌همراه خواهد داشت. علاوه بر این، در صورت پیشرفت سپسیس، عملکرد ارگان‌ها کاملاً مختل می‌شود و خطراتی همچون نارسایی تنفسی و مشکلات قبلی را به‌همراه خواهد داشت. لخته شدن غیرطبیعی خون نیز می‌تواند منجر به انسداد رگ‌ها شود و مرگ بیمار را به‌همراه داشته باشد.

روش‌های درمانی سپسیس عبارتند از:

  • تزریق وریدی آنتی‌بیوتیک: در صورت ابتلا به سپسیس، باید سریعاً درمان با آنتی‌بیوتیک‌های وریدی آغاز شود تا فرصت لازم برای مقابله با عفونت‌های باکتریایی از دست نرود و احتمال مرگ کاهش پیدا کند
  • کورتیکواستروئیدها: برای کاهش التهاب پزشک کورتیکواستروئیدها را تجویز خواهد کرد
  • انسولین: در صورت نیاز برای کنترل قند خون، به تزریق انسولین نیاز است
  • جراحی: در برخی موارد شدید، حذف عفونت فقط از طریق جراحی، تخلیه آبسه و جدا کردن بافت عفونی ممکن است

ایا هموروئید باعث مرگ میشود؟ ارتباط بواسیر با سیروز کبدی

هموروئید در اغلب مواقع نمی‌تواند به‌طور مستقیم منجر به سیروز کبدی شود؛ اما سیروز کبدی با توجه به افزایش فشار وریدی در قسمت تحتانی شکم، باعث افزایش جریان خون در سیستم گوارشی تحتانی می‌شود و احتمال ابتلا به هموروئید را افزایش می‌دهد. هر چند این حالت نادر می‌باشد و علت مرگ در این مواقع ناشی از خونریزی شدید و کنترل‌نشده هموروئید است. اگر به‌طور همزمان به سیروز کبدی و هموروئید مبتلا شده باشید، احتمال مرگ چندین برابر افزایش پیدا می‌کند. برای مثال، سیروز کبدی، منجر بخ خونریزی داخلی از واریس‌های مری و معده می‌شود و نیازمند درمان فوری است. همچنین این دو بیماری کنار یکدیگر، اختلالات متابولیکی شدید پدید می‌آورند که به‌دلیل تجمع مداوم سموم در بدن است. این اجتماع سموم به‌دلیل ناتوانی کبد در تصفیه اتفاق می‌افتد و می‌تواند اختلالات خطرناکی در عملکرد مغز به‌همراه داشته باشد که احتمال مرگ را به‌شدت افزایش می‌دهد.

تماس با دکتر
برای درمان بواسیر
با مشاوران ما تماس بگیرید

سوالات متداول

هموروئید در چه صورت منجر به مرگ می‌شود؟

علائم هموروئید در مراحل ابتدایی بیماری، قابل رفع و درمان است؛ اما در صورت عدم درمان به‌موقع و درمان خودسرانه پیشرفت می‌کند و می‌تواند به‌دلیل خونریزی شدید و گسترش عفونت به اندام‌های داخلی و خون مرگ را به‌همراه داشته باشد.

چرا برخی از افراد از درمان فوری هموروئید خودداری می‌کنند؟

بسیاری از افراد ممکن است به‌دلیل ابتلا به بیماری‌های مقعدی احساس خجالت کنند و تا حد ممکن مراجعه به پزشک را به تعویق بیندازند. ما در کلینیک دکتر کولو اتمسفری ایمن و مطمئن فراهم کرده‌ایم که تمام بیماران حتی لحظه‌ای در روند درمان احساس خجالت و ناآسودگی نداشته باشند.

آیا می‌توان هموروئید را با روش‌های خانگی درمان کرد؟

متاسفانه در اغلب مواقع درمان قطعی هموروئید با درمان‌های خانگی امکان‌پذیر نیست. با این حال، پیروی از آن‌ها مفید است؛ چرا که می‌توانند منجر به رفع علائم شود و پروسه درمانی را تسریع کنند.

آیا در صورت عدم درمان بواسیز احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد؟

خیر. بواسیر نمی‌تواند منجر به سرطان شود؛ هر چند علائمی دارد که با علائم برخی از سرطان‌ها مشابه هستند. در کل، هموروئید می‌تواند از طریق از دست مقادیر زیاد خون و سرایت عفونت به اندام‌های حیاتی مرگ را به‌همراه داشته باشد.

سخن پایانی

ایا هموروئید باعث مرگ میشود؟ ابتلا به بواسیر تنها در صورتی منجر به مرگ می‌شود که از اهمیت مراجعه به پزشک و درمان فوری غافل باشید و انتظار داشته باشید که علائم بواسیر خودبه‌خود رفع شوند. بواسیر در صورت عدم درمان و درمان خودسرانه می‌تواند از یک بیماری که با اقدامات ساده تخصصی درمان می‌شود، به مشکلی تبدیل شود که کل اندام‌های داخلی بدن را درگیر کند و به مرگ بیمار منجر شود. بیمارانی که بر اثر علائم پیشرفته بواسیر فوت کرده‌اند، یا به‌دلیل از دست دادن خون زیاد و یا به‌دلیل گسترش عفونت و اختلالاتی همچون فیستول مقعدی، آبسه مقعدی، پریتونیت و سپسیس جان خود را از دست داده‌اند. عفونتی که بواسیر در مقعد ایجاد می‌کند، اگر تحت درمان قرار نگیرد، تا داخل رگ‌ها و در جریان خون نیز سرایت پیدا می‌کند و سیستم ایمنی بدن را به‌شدت تضعیف می‌کند.

ما در کلینیک دکتر کولو به شما اطمینان می‌دهیم که درمان علائم بواسیر به‌صورت صددرصدی و در راحت‌ترین و آسوده‌ترین حالت ممکن است. ما در این کلینیک بهترین پزشکان و جراحان را گرد هم آورده‌ایم و در درمان به‌موقع و تخصصی عفونت‌ها و درد بواسیر، لحظه‌ای غفلت نخواهیم کرد.