بواسیر در کودکان

بواسیر در کودکان، درمانی بدون دردسر دارد؟

بواسیر در کودکان معمولاً به علت یبوست است، که ریشه در تغذیه دارد. برای جلوگیری از این مشکل، کودکان را به مصرف سبزیجات، میوه و نوشیدن آب کافی عادت بدهید.

در صورتی که فرزندتان از نشستن اجتناب می‌کند و ناحیه مقعدی خود را بسیار لمس می‌کند، ممکن است به بواسیر مبتلا شده باشد، البته بیماری‌های زیادی با این علائم وجود دارند که برای تشخیص دقیق آن‌ها باید به پزشک مراجعه کنید.

این مشکل در کودکان علاوه بر درد و ناراحتی، به مشکلات جدی‌تری مانند فیستول مقعدی، عفونت‌های مزمن و حتی کم‌خونی منجر می‌شود. بنابراین عدم درمان به موقع این بیماری باعث پیچیدگی و عوارض بیشتر می‌شود. اما خوشبختانه، با تشخیص سریع و استفاده از روش‌های دارویی و مراقبتی، این مشکل به راحتی قابل درمان است.

در صورتی که این مشکل، بیش از حد پیشرفت کند، به جای روش تهاجمی جراحی، می‌توانید به مرکز لیزر بواسیر مراجعه کنید.

تماس با دکتر
به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره بواسیر در کودکتان تماس بگیرید
برای درمان بواسیر در فرزندتان اکنون با متخصص تماس بگیرید

چرا کودکان به بواسیر مبتلا می‌شوند؟

بواسیر می‌تواند هر گروه سنی را تحت تأثیر قرار دهد، بله حتی کودکان از این بیماری در امان نیستند و این شرایط برای کودکان دردناک است.

 بواسیر شامل تورم و التهاب رگ‌های خونی در ناحیۀ مقعد و پایین راست‌روده است. که موجب درد، خارش و ناراحتی مقعد می‌شود.

علل اصلی بواسیر

زمانی که کودک دچار یبوست می‌شود، مجبور است در هنگام دفع، فشار زیادی وارد کند. این فشار، باعث تورم رگ‌های خونی مقعد می‌شود. یبوست، ناشی از رژیم غذایی کم فیبر، کم‌آبی یا فعالیت ناکافی است.

عوامل تشدیدکننده

برخی از کودکان به دلایل وراثتی، مستعد ابتلا به بواسیر هستند. برای کاهش ریسک بواسیر فرزندمان، توجه به رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم بسیار مهم است.

چگونه بواسیر کودکمان را تشخیص دهیم؟

تشخیص بیماری‌ها در کودکان، سخت‌تر از بزرگسالان است، زیرا آن‌طور که باید و شاید، نمی‌توانند مشکلشان را توصیف کنند، اما رفتارها و علائمی وجود دارند که باعث شناسایی سریع این بیماری می‌شوند:

درد یا ناراحتی مقعد

زمانی که کودک می‌نشیند یا در فرایند دفع کردن است، دچار درد، سوزش و خارش می‌شوند که بسیار آزاردهنده است.

خونریزی

یکی از نگران‌کننده‌ترین علائم، خونریزی هنگام دفع است. این خونریزی معمولاً به‌صورت لکه‌های روشن قرمزرنگ روی دستمال توالت یا در مدفوع دیده می‌شود. زمانی که خون را مشاهده کردید، آرامش خود را حفظ کنید و خون را به کودک نشان ندهید.

احساس توده در مقعد

اگر کودک مرتباً به ناحیه مقعد خود دست می‌زند یا آن را می‌خاراند، می‌تواند نشانه احساس ناراحتی یا توده باشد.

تست‌های تشخیصی

پزشک ممکن است نیاز به بررسی ناحیه مقعد و راست‌روده داشته باشد تا علائم بواسیر داخلی را تشخیص دهد. در برخی موارد، آزمایش‌هایی برای ارزیابی وضعیت داخلی، تجویز می‌شوند.

توجه به تاریخچه پزشکی کودک

تاریخچه پزشکی کودک و علائمی که نشان‌دهنده مشکل گوارشی یا یبوست هستند، به تشخیص دقیق‌تر کمک می‌کنند. همچنین پزشک سوالاتی درباره عادات دفع، رژیم غذایی و میزان فعالیت بدنی کودک می‌پرسد.

تنها درمان سریع و موثر، برای بواسیر کودک

دارودرمانی

پزشک برای تسکین خارش و التهاب، کرم‌ موضعی یا پماد تجویز می‌کند، در برخی موارد، داروهای ملین نیز برای کمک به تسهیل دفع توصیه می‌شوند.

البته، علاوه بر دارو، روش‌هایی خانگی تجویز می‌شوند که در ادامه، نحوه انجام آن‌ها را می‌خوانید.

درمان‌های خانگی بواسیر کودکان

کمپرس سرد

کمپرس سرد را به مدت چند دقیقه در ناحیۀ مقعد قرار بدهید. کاهش دما، باعث رفع تورم و التهاب می‌شود.

توجه کنید که یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید و از یک پارچۀ نازک، به ‌عنوان محافظ استفاده کنید.

استفاده از کرم‌های گیاهی

استفاده از کرم‌های طبیعی و گیاهی مانند آلوئه‌ورا یا کرم‌های حاوی هیدروکورتیزون، به تسکین التهاب و خارش کمک می‌کند. البته در صورت لزوم، پزشک این کرم‌ها را تجویز می‌کند.

ماساژ آرام ناحیۀ شکم

ماساژ شکم، باعث تحریک روده و کاهش یبوست می‌شود.

حمام‌های نشسته

حمام‌های نشسته با آب گرم می‌توانند به تسکین درد و التهاب بواسیر کمک کنند. البته نباید به مدت طولانی این کار را انجام داد.

استفاده از روغن‌های طبیعی

روغن‌های طبیعی مانند روغن نارگیل یا روغن زیتون می‌توانند به تسکین التهاب و نرم‌کردن ناحیه آسیب‌دیده کمک کنند.

تغییر سبک زندگی

 تغییر در سبک زندگی کودک، از جمله افزایش مصرف آب و فیبر و دفع منظم، می‌تواند به جلوگیری از بروز بواسیر و تسکین علائم کمک کند.

با این‌حال، همیشه بهتر است که در صورت ادامه یا تشدید علائم، به پزشک مراجعه کنید. به یاد داشته باشید که شما در این دوران سخت، نقش مهمی در حمایت و مراقبت از کودک خود دارید.

بواسیر در کودکان

چگونه از بواسیر کودکان پیشگیری کنیم؟

تغذیه مناسب

رعایت رژیم غذایی مناسب با فیبر بالا برای جلوگیری از یبوست بسیار مهم است. میوه‌ها، سبزیجات، و غلات کامل باید به‌طور منظم در رژیم غذایی کودک گنجانده شوند.

تشویق به فعالیت بدنی

تشویق کودک به انجام فعالیت‌های فیزیکی منظم مانند بازی‌های خارج از خانه و ورزش  به بهبود گردش خون و کاهش خطر ابتلا به یبوست و بواسیر کمک می‌کند.

آموزش بهداشت

آموزش بهداشت ناحیه مقعد به کودک و استفاده از تکنیک‌های صحیح تمیزکردن، از تحریک و عفونت‌های ثانویه جلوگیری می‌کند.

به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

متخصص داخلی

برای بررسی دقیق‌تر و درمان بواسیر در کودکان، باید به متخصصان داخلی مراجعه کرد. برخی از پزشکان فعال این حوزه، بر بیماری‌های مقعدی تمرکز کرده‌اند که با توجه به حساسیت کودکان، مراجعه به این متخصصان، نتیجه بهتری به دنبال دارد.

مشاور تغذیه

زمانی که دلیل بواسیر، یبوست باشد، مشاوره با متخصص تغذیه می‌تواند به تنظیم رژیم غذایی کودک کمک کند و از بروز مشکلات مشابه جلوگیری کند.

سوالات متداول

بواسیر کودکان چه علائمی دارد؟

بواسیر معمولاً با درد ناحیه مقعد، خارش، خونریزی هنگام دفع مدفوع، و تورم در ناحیه مقعد همراه است. خودداری کودک از نشستن و یبوست، از دیگر علائم هستند.

بواسیر در بچه‌ها چقدر شایع است؟

بواسیر در بچه‌ها به‌ندرت اتفاق می‌افتد و زیاد شایع نیست.

چگونه از بواسیر کودکان پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بواسیر، باید رژیم غذایی آن‌ها شامل مقدار کافی فیبر و آب زیاد باشد، تا از یبوست جلوگیری شود. تشویق کودکان به دفع منظم مدفوع موثر است.

آیا بواسیر در بچه‌ها خطرناک است؟

اکثر بیماری‌ها در اوایل ابتلا خطرناک نیستند و با مراجعه به موقع به پزشک، به راحتی درمان می‌شوند و بواسیر از این قاعده مستثنی نیست، اما در صورتی که علائمی مانند خونریزی، ترشحات بدبو و توده بزرگ بروز پیدا کنند، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

تماس با دکتر
به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره بواسیر در کودکتان تماس بگیرید
برای درمان بواسیر در فرزندتان اکنون با متخصص تماس بگیرید

سخن پایانی

بواسیر در کودکان با کمی مدیریت تغذیه و رفتارها قابل درمان است، اما باید جدی گرفته شود. در صورتی درمان‌های خانگی خودسرانه انجام شود،وضعیت وخیم‌تر می‌شود. برای مثال، استفاده از داروهای خانگی مانند پمادهای گیاهی، ممکن است التهاب و خونریزی را تشدید ‌کند. همچنین، استفاده از روش‌های نادرست مثل نشستن بیش از حد در آب گرم، باعث تشدید درد و عفونت می‌شود.

هرکدام از راهکارهایی که ارائه شدند، نحوه انجام و مدت آن، باید توسط پزشک معالج تجویز شود. اگر درمان‌های خانگی باعث بدتر شدن وضعیت شدند، باید فوراً به پزشک بواسیر مراجعه کنید تا تشخیص صحیح و درمان مناسب ارائه شود.

اگر وضعیت بواسیر کودک بدتر شده است، با کم‌ترین عوارض قابل درمان است، البته ما نباید با بی‌توجهی و اقدامات خودسرانه، عامل درد کشیدن فرزند دلبندمان بشویم. مجموعه دکتر کولو، با بهره‌گیری از به‌روزترین تجهیزات و متدهای درمانی، به تجربه‌های منحصر به فردی در درمان بواسیر کودکان، دست پیدا کرده‌ است. شما می‌توانید از نوار پایین سایت، نوبت خود را رزرو کنید.