ایا بواسیر باعث سرطان میشود

ایا بواسیر خطرناک است ؟بررسی نکات مهم توسط متخصص

ایا بواسیر خطرناک است ؟ بله می‌تواند خطرناک نیز باشد، فردی که به راحتی، نه می‌تواند بنشیند و نه به پشت بخوابد، او  مبتلا به بواسیر حاد است. بی‌توجهی به علائمی مانند درد، تورم و خونریزی، توانایی انجام فعالیت‌های روزمره را از شما می‌گیرد، البته که عواقب این بی‌توجهی بیش از این‌ها است، به طور مثال اگر خون زیادی را در اثر این عارضه ازدست بدهید، منجربه کاهش گلبول‌های قرمز و در نتیجه کمبود آهن می‌شود.

از دیگر عوارض این بیماری، عفونت زخم‌ و ورود عوامل بیماری‌زا به خون و نیز بروز سرطان است. با مراجعه به موقع به پزشک بواسیر از تشدید این عارضه جلوگیری می‌کنید و به روال عادی زندگی خود بازمی‌گردید. برای آگاهی از انواع بواسیر و راه‌های درمان آن، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تماس با دکتر
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره خطرات بواسیر نزد متخصصین کلینیک ما نوبت بگیرید
اکنون با متخصص شقاق تماس بگیرید

بواسير حاد چيست؟

بواسیر شامل دودسته است؛ بواسیر داخلی و بواسیر خارجی. علائم بواسیر ممکن است شامل این موارد باشند:

علائم بواسیر داخلی حاد:

  • خون‌ریزی: ناحیه مقعد دارای مویرگ‌های زیادی است و در طی روز، چندبار تحت فشار قرار می‌گیرد، پس خونریزی در این عضو بسیار پرخطر است.
  • ايجاد توده: درد، احساس پریشانی و یا اختلال دردفع مدفوع، ازعوارض بواسیرداخلی هستند. این عارضه به صورت توده‌های نرم ظهور می‌کند و با گذشت زمان رشد می‌کند.

در درمان بواسیر، مهمترین مسئله زمان است اما اگر به تازگی دچار ورم و خونریزی شدید، مشکل شما جدی است و بهتر است هرچه سریعتر به پزشک بواسیر مراجعه کنید.

علائم بواسیر خارجی حاد:

  • عفونت: بواسیر خارجی که اطراف مقعد را آلوده می‌کند، ممكن است دچار عفونت شود. علائم عفونت شامل درد شدید، تورم، قرمزی و ترشحات خارجی است. اگر علائم عفونت را مشاهده کردید، بدون فوت‌وقت به پزشک مراجعه کنید.
  • جراحت بواسير خارجي: نشستن روی یک شی یا برخورد دست از موارد آسیب‌های بواسیر خارجی هستند. این برخوردها بسیار دردناک هستند و خونریزی را در پی خود دارند. در صورت تجربه این وضعیت، حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • رشد بواسير: بواسیر خارجی مستعد رشد است و معمولا همراه با درد و ورم و خونریزی است، در صورت رشد بواسیر، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بواسير داخلي مهلک‌تر است يا خارجي؟

بواسیر داخلی و خارجی هردو در صورت بی‌توجهی و درمان اشتباه، به مشکلات جدی منجر می‌شوند و سلامتی بیمار را تهدید می‌کنند؛ اما اهمیت و خطر آنها به شرایط بیمار بستگی دارد. برای فهمی عمیق‌تر، بیایید تهدیدهای هر نوع بواسیر را مقایسه کنیم:

بواسیر داخلی:

  • خون‌ریزی: در صورتی که در مدفوع خود یا دستمال توالت، قطرات خون را مشاهده کردید، دچار خونریزی بواسیر داخلی شده‌اید. در این صورت حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • علائم مخفی: بواسیر داخلی نمود بیرونی ندارد و معمولا به وسیله ابزارهای خاص پزشکی قابل تشخیص هستند و به دلیل پنهان بودنش، ممکن است بیش از بواسیرخارجی به آن بی‌توجهی شود و رشد کند.
  • بدون ترشحات چركي: دیگر فاکتور پنهان بودن بواسیر داخلی، عدم ترشح هست و اگر هم ترشحی داشته باشد بسیار ناچیز است و فرد متوجه بیماری خود نمی‌شود.

بواسیر خارجی:

  • توده‌های قابل‌مشاهده: همان‌قدر که بواسیر داخلی، زیرآبی می‌رود، رشد بواسیر خارجی بسیار آشکار است و تشخیص آن ساده است و در صورت درمان به موقع، مشکلی به وجود نمی‌آورد.
  • درد و تورم چشمگیر: به دلیل آشکار بودن بواسیر خارجی، بیمار به سرعت متوجه شده و درمان خود را شروع می‌کند و با کمترین دردسر، درمان می‌شود.
  • راحتی تشخیص: به دلیل محل رشد بواسیر خارجی، پزشک به راحتی آن را تشخیص داده و نیازی به ابزارهای پزشکی نیست.

هر دو نوع بواسیر می‌توانند خطرناک باشند و باید درمان بشوند. اما بواسير داخلي در مقعد پنهان است، به همین دلیل از حس و چشم بیمار دور می‌ماند و به دلیل زمان طولانی تشخیص، درمان سختی خواهد داشت. نوع بواسیر و روش درمانی آن، به علائم و سبک زندگی فرد بستگی دارد. به‌هرحال، چاره‌ای جز مراجعه به پزشک بواسیر وجود ندارد و درمان‌های خانگی را برای درمان این بیماری، باید کنار گذاشت.

چگونه مي توان خطرات ناشي از بواسير را كاهش داد؟

اگر به واسطه کسالت دوست یا آشنایی این مقاله را مطالعه می‌کنید، این بخش متعلق به شماست که در آینده این مسئله گریبانگیرتان نشود، البته با این روش‌ها، هموروئید خفیف را می‌توان در طولانی مدت بهبود داد، اما همچنان گزینه‌ی منطقی، مراجعه به پزشک است.

  • تغذیه مناسب: هرچقدر فیبر و آب بیشتری مصرف کنید، دفع راحت‌تری خواهید داشت، اگر با تغذیه مناسب، فرایند دفع را آسان‌تر کنید، به بواسیر، فشار به مراتب کمتری وارد می‌شود.
  • فعالیت بدنی: اگر می‌توانید ورزش کنید، هرگز این موهبت را از دست ندهید و با ورزش، قدرت عضلات مقعد و جریان خون را افزایش دهید.
  • اجتناب از نشستن طولانی در توالت: توالت‌های ایرانی طوری طراحی شده‌اند که بیشترین فشار را به عضلات شکم و مقعد وارد می‌کنند، حتی‌الامکان سعی کنید از توالت فرنگی استفاده کنید.
  • اجتناب از دست‌کاری و فشار بر مقعد: درصورت تحمل درد و خارش، تا جایی که می‌توانید از دستکاری مقعد اجتناب کنید.
  • درمان یبوست: اگر دچار یبوست مزمن شده‌اید، حتما پزشک معالجتان را آگاه کنید تا دارودرمانی و اصلاح تغذیه را شروع کنید.

آیا درمان نکردن بواسیرخطرناک است؟

گاهی اوقات بواسیر، خود به خود درمان می‌شود اما این اتفاق همیشه رخ نمی‌دهد و در مواردی که علائم بسیار خفیف هستند با تغذیه مناسب و تغییر سبک زندگی، می‌توان انتظار بهبودی داشت.

بواسیر معمولاً در سه مرحله دسته‌بندی می‌شوند:

  1. بواسیر درجه اول: خونریزی بسیار کم و درد خفیف از ویژگی‌های این درجه است، بواسیر کوچک است و با توجه به مواردی که در بالا گفتیم، قابل بهبود است.
  2. بواسیر درجه دوم (متوسط): اگر در این درجه به پزشک مراجعه کنید، جلوی درد و عوارض زیادی را گرفته‌اید، از ویژگی‌های این مرحله، تورم نسبی بواسیر، خونریزی و درد متوسط است.
  3. بواسیر درجه سوم (شدید): در این مرحله، بواسیر بسیار بزرگ‌شده است و ممکن است با خون‌ریزی شدید و درد شدید همراه باشند. برای درمان بواسیر درجۀ سوم، معمولاً به روش‌های جراحی نیاز دارد.
  4. بواسیر خونی (حاد‌): زمانی که رگ‌های درون بواسیر پاره می‌شوند و خونریزی می‌کنند این نوع بواسیر به وجود می‌آید که همراه با درد بسیار شدید و تورم است.

زمانی که بواسیر حاد نشده و درجه‌ای ملایم دارد با تغییر یک سری عادات می‌توانید مشکل را برطرف کنید. این تغییرات شامل: مصرف فیبر و آب زیاد، فعالیت بدنی منظم، خودداری از دستکاری و فشار به ناحیه مقعد هستند همچنین داروهای موضعی و خوراکی ( به توصیه پزشک) در تسریع بهبود نقش دارند.

در وضعیت متوسط و شدید و حاد، بهترین راه مشورت با پزشک است، اگر علائم بواسیر شما به قوت خود باقیست و پیشرفت می‌کند، حتما به پزشک مراجعه کنید تا بهترین راه درمان برای شما تعیین شود، راهکارهای درمانی در این موارد، به طور معمول جراحی است .

عمل بواسیر پرخطر است ؟

عمل بواسیر (هموروئیدکتومی) یکی از راه‌های درمان بواسیر است که به ندرت می‌تواند خطرناک باشد. جراحی بواسیر به منظور برطرف کردن بواسیر یا درمان رگ‌های متورم و ملتهب اطراف مقعد انجام می‌شود، در مجموع، عمل بواسیر عملی موثر و ایمن است اما گاهی اوقات منجر به عوارضی می‌شود که آن‌ها را شرح می‌دهیم:

  • عفونت: علائمی مانند درد، ترشح مایعات ملتهب و تورم نشان‌دهنده عفونت در محل عمل هستند، اگر عفونت شناسایی نشود و درمان نشود، عوارضی جدی در پی خواهد داشت.
  • خونریزی شدید: عارضه‌ی دیگر، خونریزی شدید است که اگر به موقع به پزشک مراجعه نشود و درمانی صورت نگیرد، منجر به کم خونی (آنمی) و عوارض آن می‌شود و بیمار باید خون دریافت کند.
  • آسيب بافت‌ها: در صورتی که جراحی توسط پزشکی کم‌تجربه و با دانش پایین، انجام شود، امکان آسیب‌دیدگی و خونریزی بافت مقعد وجود دارد.
  • تشكيل دوباره بواسير: در برخی موارد ممکن است، بواسیر برگردد و نیاز به جراحی مجدد باشد.

عفونت ناشي از بواسير چه عوارضی دارد؟

ناحیه مقعدی یکی از نواحی مستعد عفونت است، در صورتی که ناحیه مقعد عفونی شود، با سرعتی بیشتر، درگیر می‌شود، در اینجا خطرات عفونت ناشی از بواسیر را شرح داده‌ایم:

  • عفونت خوني: اگر به عفونت خونی مبتلا شدید، بدانید که وضعیتتان بسیار جدی است، یکی از خطرات عدم درمان بواسیر، ورود عوامل بیماری‌زا به خون و ایجاد عفونت خونی است، در این وضعیت ممکن است دچار شوک و نارسایی عضلات و اعضای حیاتی شوید که مسئله مرگ و زندگیست.
  • افزایش درد و تورم: التهاب، واکنش دفاعی بدن در مقابل عفونت است که منجر به افزایش تورم و درد می‌شود.
  • تشدید علائم بواسیر: طبیعتا به دلیل تورم حاصل از التهاب، تورم بواسیر بیشتر می‌شود و ناحیه مقعدی دردناک‌تر خواهد بود.
  • ممنوعیت‌های فیزیکی: با افزایش عفونت و درد، فعالیت بیمار محدود می‌شود و قادر به انجام فعالیت‌های روزانه‌اش نخواهد بود.

سوالات متداول

۱- بواسیر داخلی خطرناک است ؟

به طور معمول، همه انواع بواسیر بیماری‌های خطرناکی نیستند اما عدم درمان پزشکی آن باعث تشدید علائم و در موارد نادری، مرگ می‌شود.

۲-  آیا عمل بواسیر خطرناک است؟

عمل بواسیر در دسته عمل‌های با ریسک پایین قرار می‌گیرد و میزان خطرات آن بسیار ناچیز است.

 ۳- آیا بواسیر خود به خود از بین می‌رود؟

بله ممکن است، اما در زمانی که در حال انجام درمان‌هایی مانند کنترل یبوست و اصلاح تغذیه هستید، ممکن است بواسیر رشد کرده و مشکل حاد شود، پس راه منطقی، مراجعه به پزشک است.

۴- آیا امکان سرطانی شدن بواسیر وجود دارد؟

بله وجود دارد و اگر علائمی مانند خونریزی مداوم، نوسانات ریتم تخلیه مدفوع یا درد زیاد مقعد دارید، بهتر است به پزشک بواسیر مراجعه کنید تا انجام آزمون‌های تشخیصی مانند کولونوسکوپی انجام شود و هر گونه مشکل، مانند سرطان مقعد یا رکتوم را بررسی کند.

۵- دلیل بروز هموروئید چیست؟

از علل این بیماری می‌توان به فشار در زمان دفع، یبوست، کهولت سن، سیروز و رژیم غذایی کم‌فیبر اشاره کرد.

۶- باباسیل چیست؟

باباسیل غلط مصطلحی از بیماری بواسیر یا هموروئید است.

۷- بهترین داروی بواسیر چیست؟

پمادهای:  آنتی هموروئید، نیتروگلیسیرین، لیدوکائین داروی هیدروکورتیزون، لوسیون پراموکسین، pgsام جی و شیاف‌های: آنتی هموروئید و گلیسرین، از بهترین داروهای هموروئید یا بواسیر است.

تماس با دکتر
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره خطرات بواسیر نزد متخصصین کلینیک ما نوبت بگیرید
اکنون با متخصص شقاق تماس بگیرید

 سخن پاياني

شما اکثر احتمالات بیماری بواسیر را خواندید و الان جواب سوال اول را قاطعانه می‌دهید،  ایا بواسیر خطرناک است ؟ عفونت خونی و سرطان از آن دست بیماری‌هایی هستند که نجات هرکس، از آن‌ها قطعی نیست و حتی ممکن است منجر به مرگ شود، اگر عفونت ناشی از بواسیر از بین نرود، به تمام اعضای بدن منتقل می‌شود و کل بدن را درگیر می‌کند.

 این بیماری نه تنها جسم شما را تهدید می‌کند بلکه باعث مشکلات روحی مانند اضطراب و افسردگی می‌شود.  کمبود آهن حاصل از خونریزی، بدن را ضعیف می‌کند و منجر به بیماری‌های دیگر می‌شود و زندگی فرد مبتلا به بواسیر مانند قبل نخواهد بود، این مسئله باعث ایجاد چالش‌های روحی زیادی می‌شود، البته این اتفاقات در صورتی می‌دهند که نسبت به بواسیر بی‌توجهی کنید و اگر دارید در مورد این موضوع تحقیق می‌کنید، مطمئن شده‌اید که بهترین راه، مراجعه به پزشک بواسیر است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن، بهترین درمان را دریافت کنید.